[vc_row][vc_column][vc_column_text]Pilates har fått sitt namn efter sin grundare Joseph Pilates.
Joseph var redan som barn intresserad av rörelsemönster hos människor och djur. Han var sjuk i astma, engelska sjukan och reumatism och fick inte leka som andra barn.
Hans mamma var naturopath och pappan gymnast. Joseph ägnade sitt liv åt att förbättra sin fysiska styrka!

1925 åkte han båten över till Amerika och träffade sin blivande fru, Clara. De öppnade en studio tillsammans i New York och de kallade Pilates metod för ”Contrology”. Han dog i New York 1967 – 87 år gammal.
Clara fortsatte undervisa tills hon dog 1977.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”5/6″][vc_column_text]Moira Merrithew var proffessionell dansare men tvingade sluta 1980 och kom då i kontakt med Pilates. Hon studerade hos Romana Kryzanowska, en av Josephs ”gesäller”.

Moira och hennes syster Lindsay Merrithew startade sin först studio i Toronto 1987.
En nackskada gjorde Moira mer uppmärksam på att de små detaljerna är viktiga och de började samarbeta med sjukgymnaster för att hänga med i modern medicin och biomekanik. Så utvecklades Stott Pilates.
Orginalövningarna som Pilates kom på har brutits ner i mindre delar för att sedan sätta ihop dom när man blir stark nog.

Förenklat kan man säga att Pilates kombinerar styrketräning, stretch och yoga. Hållning, balans och bättre kroppsmedvetenhet får du genom att arbeta med de djupa stabiliserande musklerna kring bäcken och ryggrad.

Jag undervisar Stott Pilates Matwork i Ljungbyhed.

Är du intresserade av en introkurs (kanske på annan ort)? Skicka ett mail med önskemål om datum och plats.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″][vc_single_image image=”97″ img_size=”full”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]